Времето тази седмица: Захлаждане и облаци, после слънце, след това дъжд

Максималните температури днес ще бъдат от 10 до 16 градуса

04.04.2022 | 07:18 Редактор: Здравко Черкезов

Понеделник ще започне с минимални температури в страната от 0 до 4 градуса, в западните райони и в Добруджа – отрицателни, до -1. 

Денят ще започне със слънце и ниски за сезона температури. Още преди обед от запад ще се заоблачи и следобед над страната ще бъде облачно, но валежи не се очакват. Вятърът ще  бъде слаб до умерен от югозапад със скорости до 30  км/ч.

По високите части на планините ще духат умерени ветрове от запад, със скорости до  35 км/ч. Максималните температури в населените места ще бъдат от 10 до 16 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Владимира Илиева.

Във вторник ще премине облачна вълна със слаби валежи главно в западните и в северните части от България. В сряда валежите ще спират и следобед ще има повече слънце, бързо ще се затопли.  

В четвъртък и в петък над страната ще преминават серия облачни вихри с краткотрайни дъждове и условия за гръмотевици в Южна България. В събота ще се установи дъждовно време, със захлаждане и по-съществени валежи в западната половина от страната.

Вижте цялата прогноза във видеото.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК